You are currently viewing КОМИКС ЗА ИВАНКА ИВАНОВА
Фото: Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна

КОМИКС ЗА ИВАНКА ИВАНОВА

Този път авторката на историите за Иванка Иванова е създала комикс на български и английски за любимата си героиня. Той се нарича „Как Иванка Иванова мисли позитивно за Нова година”. Художник е турският режисьор и автор на комикси Р. Емре Алуч.

Това е зимна предновогодишна история. Хората за замислени как ще свържат двата края по празниците. Иванка Иванова също мисли и затъва в мислите си като в пряспа. Обаче изразът „позитивно мислене” обръща депресивния момент. И то благодарение на Иванкината формула за спокойно и щастливо съществуване: ако съм гладна и имам 50 стотинки – ям баничка за 50 стотинки; ако съм гладна и имам 1 лев – ям пица за 1 лев. И двата случая Иванка не остава гладна. Следователно, какво ще се тревожим за цената на подаръците и празнуването? Харчим точно толкова, с колкото разполагаме. Не се изкушаваме да мислим повече от възможното за нас в момента. Е, каква идеална равновесна формула! Би било хубаво да не искаме повече, отколкото можем да имаме и платим. Би било…

Това всъщност е история за смирението и радостта от малките неща.

Елена Владова е родена през 1972 година. Журналист и преводач от френски. Освен горната, тя е автор на още шест книги със странни истории и текстове за театър. Създател и редактор на електронното издание „Градското списание”.