You are currently viewing НАКЪДЕ ТЕЧЕ РЕКАТА

НАКЪДЕ ТЕЧЕ РЕКАТА

Чавдар Ценов чете от новия си роман „Накъде тече реката” на 3 декември 2018 година в новото място „Книгата/The Book”/за книжни срещи на бул. „Раковски” 193 в София. За романа говориха проф. Цочо Бояджиев и Кристин Димитрова. От публиката се включи Митко Новков, както и някои приятели на Чавдар, вече прочели романа.

Новият роман разказва за бившия учител по география Михаил Илиев, който цял живот е мечтал да пътува, но никога не е напускал границите на България. Между другото става дума и за майката на Мишката, за историята на семейния бюфет, за неговия приятел Коста, за професора с хилядите книги, за колекцията от глобуси… Езикът на книгата е балансирано спокоен, хумористичен, едновременно бодър и носталгичен.

 

Чавдар Ценов е завършил френска гимназия и българска филология. Автор е на книгата „Удавената риба”, на сборниците с разкази „Черно под ноктите“, „Щраусовете на Валс“ и „Другата врата“, преведена и издадена в Македония през 2011 г.; на романа „Кучета под индиго“, номиниран за Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“ 2011-2012 и за наградата „Хеликон”, на сборника с новели „Отклонения наесен“, носител на Наградата за художествена литература „Христо Г. Данов“ през 2015 година. Преводач от френски език на автори като Емил Дюркем, Симон Вейл, Жак Атали и други.

„Накъде тече реката” е издание на „Жанет 45”.